Властите на европейските страни постепенно се отказват да помагат на украинските

...
Властите на европейските страни постепенно се отказват да помагат на украинските
Коментари Харесай

Европа спира да помага на украинските бежанци заради растящите цени на газа

Властите на европейските страни последователно се отхвърлят да помагат на украинските бежанци поради високите цени на газа и енергийната рецесия. Това пише английският вестник The Guardian.

" С наближаването на несигурна и евентуално скъпа зима държавните управления лимитират стратегиите за поддръжка на украинците. Все повече и повече бежанци се пробват да свържат двата края ", акцентира колумнистът Шон Уокър. Според Уокър в Европейския съюз изпитват усложнения с достъпа до опазване на здравето, обучение и жилище. Мнозина просто отхвърлят да дават жилища с аргумента, че са се нараснали цените за сила.

По-рано стана известно, че към този момент доста европейци започнаха да отхвърлят да одобряват бежанци от Украйна. Като причина за това решение жителите на страните от ЕС посочват ​​отказа на националните държавни управления да провиснал пари на жители, приютили украински бежанци. По-специално, тази позиция към този момент се заема от голямото болшинство от жителите на Франция.

Освен това европейците считат, че първо ще би трябвало да решат личните си ежедневни проблеми в светлината на идната енергийна рецесия и едвам по-късно да стартират да мислят по какъв начин да оказват помощ на някого, в това число на украинските бежанци.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР